НОВИНИ

21 December 2016

Mricrochip представи новата фамилия микроконтролери PIC24 “GA7”

Нова 16-bit серия микроконтролери специално оптимизирана за нуждите на IoT.

 

С конкурентната си цена и параметри, един от които e 256KB Flash памет, 16-битовите микроконтролери PIC24 “GA7” предлагат висока производителност, особено при проектирането на устройства в сферата на Internet of Things (IoT) - сензори, преносими медицински устройства, индустриална автоматизация.

Фамилията PIC24 “GA7“ дава възможност на дизайнерите драстично да намалят консумацията, цената и необходимото пространството за реализиране на тяхното ново устройство. PIC24 “GA7“ микроконтролерите разполагат с различни режими на работа с понижена консумация, чрез които консумацията може да се намали до 190nA, което прави фамилията изключително подходяща за реализиране на устройства работещи с батерийно захранване. Новата серия микроконтролери се предлага с до 256KB Flash памет, до 16KB RAM памет, в корпуси с 28, 44 и 48 извода и размери на корпуса до едва 4 x 4mm.

Друго съществено преимущество на новата фамилия е поддръжката на Core Independent Peripherals (CIPs). Някои от наличните CIP в PIC24 “GA7” са Configurable Logic Cell (CLC), Multi-output Capture Compare Pulse Width Modulation module (MCCP) и Direct Memory Access (DMA). Това позволява на разработчиците да управляват процеси посредством периферията на микроконтролера, докато ядрото му е в режим на готовност или се грижи за изпълнението на други процеси. Други стандартни периферни устройства за новата фамилия са шумоустойчив 12-bit, 200ksps аналогово-цифров преобразувател (АЦП), до 7 таймера и два UART.

Развойни средства

Микроконтролерите се поддържат от развойните средства на Microchip, като например Explorer 16/32 Development Board ecosystem (DM240001-2). Чрез Explorer развойните средства, вие ще ускорите разработката на вашето ново приложение, а същевременно с това тя е съвместима с развойната среда на Microchip, MPLAB X IDE и XC16 Compiler, включително MPLAB® Code Configurator (MCC).

PIC24 “GA7” се поддържат и от Microchip’s MPLAB Xpress, която е Cloud-Based IDE и е онлайн платформа, съдържаща най-популярните характеристики на MPLAB X IDE. MPLAB Xpress разполага с последна версия на MPLAB Code Configurator, чрез който потребителите автоматично могат да генерират инициализацията на наличните периферии на контролера.

 

Повече информация за 16-битовите микроконтролери PIC24 “GA7” може да намерите на http://www.microchip.com/pic24ga705