НОВИНИ

14 June 2017

Нова PIC32 фамилия микроконтролери от MICROCHIP

Новата PIC32MK фамилия от 32-битови микроконтролери на MICROCHIP е oптимизирана за управление на двигатели и разполага както с вградена аналогова периферия, така и с възможностите и поддръжката на два USB и до четири CAN 2.0 порта

Фамилията се състои от четири специално проектирани микроконтролера за прецизно управление на двигатели - PIC32MK и осем микроконтролера с вградени комуникационни модули, предназначени за обща употреба - PIC32MK GP. Всички PIC32MK имат 120 MHz/32-битово ядро, поддържащо DSP инструкции. В допълнение е наличен модул за изчисления с плаваща запетая с двойна точност, позволяващ на разработчиците да прилагат инструменти за моделиране и симулация и даващ възможност за разработката на прецизни алгоритми за контрол и управление.

За да се повиши производителността и намали броя на дискретните елементи при реализацията на управлението на двигатели, при високопроизводителните PIC32MK MC са комбинирани 32-битова технология и авангардна аналогова периферия, като четворен 10 MHz операционен усилвател, бързи компаратори и оптимизирани за управление на двигатели PWM модули. Микроконтролерите притежават също АЦП модули, достигащи скорост 25.45 MSPS в 12-битов режим и 33.79 MSPS в 8-битов режим на работа и позволяващи висока прецизност при управлението на двигателите. Разполагат още с до 1 MB Live Update Flash, 4 KB EEPROM и до 256 KB SRAM.

PIC32MK са и водещи в класа си по отношение на периферната свързаност – разполагат с до четири CAN 2.0 порта, шест UART модула, Local Interconnect Network (LIN) 1.2, шест SPI или I2S модули. В допълнение са налични два Full-Speed USB модула с пълна функционалност и възможност да бъдат активни едновременно. Така, един микроконтролер може да комуникира с различна периферия по множество протоколи, намалявайки сложността и цената при проектирането и в същото време PIC32MK се оказват идеални за двойни USB реализации, като цифрови аудио или CAN-базирани приложения за автомобилния и други пазари.

PIC32MK фамилията представлява продължение на MICROCHIP линията за управление на двигатели, позволяваща на традиционно ползващите 8 и 16-битови решения клиенти, да преминат към 32-битови микроконтролери за контрол на двигатели, като в същото време си запазват поддръжката на класическите развойни инструменти на MICROCHIP.

Повече информация може да намерите на: www.microchip.com/pic32mk