НОВИНИ

30 January 2018

Новата single-wire serial EEPROM на Microchip дава възможност за отдалечена идентификация

Microchip представи нова Single-Wire bus дву-изводна EEPROM с работен обхват на захранващото напрежение от 2.7V до 4.5V. AT21CS11 е идеалното решение за идентификация и автентификация на отдалечени обекти, като касети с консумативи или кабели, където мястото за електронни компоненти е ограничено.

Всяка AT21CS11 има уникален 64-битов сериен номер и пет секции EEPROM памет. Всяка секция поотделно или всички заедно могат да бъдат заключени от производителя на крайното устройство, за да се улесни идентификацията на продуктите и/или проследяване степента на употреба, като по този начин се осъществява превенция срещу фалшифициране. Тази EEPROM е много подходяща за клиенти, които издават гаранция за продукцията си, искат да предотвратят фалшифициране и да осигурят правилно дълговременно функциониране на изделията си чрез използване на оригинални консумативи.

AT21CS11 е втората Single-Wire bus EEPROM предлагана от Microchip. При новата ИС, работния обхват на захранващото напрежение е повишен до 4.5V, което я прави приложима в уреди захранвани от литиево-йонни батерии, като например медицински за еднократна употреба или електронни цигари.

Новата EEPROM се свързва към системите посредством еднопроводен  вход/изход (SI/O), осигуряващ едновременно двупосочна комуникация и захранване. Нуждата от само един проводник и “земя“ за осъществяване на връзка, значително улеснява и опростява приложението и в редица области.

AT21CS11 се предлага в три различни корпуса (XSFN-2; SOT23-3; SOIC-8) и разполага с 1 Kbit  EEPROM (четири независими сектора от по 256 бита), 64-битов сериен номер и 128 бита допълнителна памет за програмиране от потребителя.

Допълнителната памет позволява на разработчиците да добавят уникални идентификационни и оперативни параметри, като консумация на мощност или текуща информация за потребление/степен на употреба.

 

За улесняване на разработките с AT21CS11 се предлага и AT21CS01/AT21CS11 Single-Wire Evaluation Kit (DM160232)

За повече информация можете да посетите www.microchip.com/at21cs11