НОВИНИ

15 February 2018

Нови захранващи адаптери от XP Power осигуряват 2x MOPP (Means of Patient Protection) и отговарят на най-новите Level VI и EU CoC Tier 2 стандарти

XP Power обяви допълнения към своите ACM серии от wall mount AC/DC захранващи адаптери с един изход. Новите 12W ACM12, 24W ACM24 и 36W ACM36 модели, отговарят на изисквания на последните стандарти за сигурност и енергийна ефективност, необходими при приложения в индустрията и здравеопазването.

С максимална  консумация на празен ход от 75mW, ACM сериите отговарят на последния Level VI стандарт за енергийна ефективност на продукти, предлагани на US пазара. Също така, изделията отговарят на съответните спецификации на EU Code of Conduct (CoC) Tier 2 за продукти, предлагани в Европа. Предлаганите от ACM сериите висок КПД и ниско ниво на консумирана мощност без товар, обезпечават минимални експлоатационни разходи на работещата с тях апаратура.

ACM сериите се отличават с висока степен на изолация - 4 kVAC, типична стойност на тока на утечка 30 uA, както и с това, че подсигуряват 2 means of patient protection (MOPP), според изискванията на IEC 60601-1 за приложения в здравеопазването, включително в медицинска апаратура за следене състоянието на пациенти.

Работата с 90–264VAC обхват на входното напрежение и възможността за свързване към мрежата посредством избор от пет различни стандарта щепсели, правят ACM сериите приложими за ползване навсякъде по света.

Изходната стойност на напрежението покрива всички популярни номинални стойности от 9 до 48 VDC, в зависимост от модела. Изходното напрежение се подвежда към апаратурите посредством стандартен jack plug съединител.

Стандартния цвят на изделията е черен, но могат да бъдат произведени и в бяло (при тази опция има минимално количество за поръчка).

Типичните приложения на ACM сериите включват изделия за медицината, за козметична терапия, тест и измервателна апаратури, мобилни комуникации и системи за следене параметрите на околната среда.

ACM12, 24 и 36 са допълнение към вече предлаганите 6W и 18W модели.

За повече информация:

Datasheet-ACM12.pdf (680Kb)

Datasheet-ACM24.pdf (680Kb)

Datasheet-ACM36.pdf (692Kb)